Social Media Urban Webdesign

  • Facebook Page: 311934958862610
  • Linked In: jaapurban
  • Twitter: jaapurban
Forum extensie voor topamateurvoetbal.nl
woensdag 25 maart 2009 14:40

De website www.topamateurvoetbal.nl bestaat al enkele jaren. De website startte als nieuwsmedium waar elke week voorbeschouwingen en verslagen van het noordelijk (zaterdag)amateurvoetbal verschenen.

Langzamerhand verschoof de prioriteit naar het interactieve gedeelte van de website; het forum waar supporters van noordelijke amateurvoetbalclubs elkaar ontmoeten. Inmiddels is dit het hoofdbestanddeel van de website. Met deze prioriteitsverschuiving ontstond ook de wens voor een website waarop het forum centraal staat en beter beheerd kan worden. Urban Webdesign zal dit ontwikkelen.

Uit een zoektocht langs verschillende forum extensies, kwam het ccBoard forum als beste naar voren. Het is een eenvoudig vormgegeven forum, wat daardoor goed past binnen het frame van een website, in dit geval topamateurvoetbal.nl.

Aandachtspunten:

  • Kiezen voor een template met een goede modulepositie voor het kruimelpad;
  • Module positie 'Laatste berichten' en 'Meest populair' aanpassen (css?);
  • Berichtvolgorde omgekeerd (laatste onderaan).

Geprobeerd:

Kunena - werkt niet bij mij (vanwege oude php?). Erg nieuw met kinderziektes (opvolger van Fireboard).

Agora - Werkt wel ok, maar is erg druk in layout en heeft ook nog erg veel aanpassing nodig.

Joobb - De beste van de drie, maar ook nog erg nieuw dus kinderziektes. Daarnaast erg veel werk om het grafisch aan te passen.

ccBoard - op een aantal punten te simpel en wat probleempjes. Geen kruimelpad binnen het forum, dus je kunt niet terug naar hoofdmap, etc. Daarnaast wat andere kleine dingen. Al met al te eenvoudig voor de wensen van topamateurvoetbal.nl.

Omdat de bovenstaande opties nog niet bevredigend waren, wordt nu gekeken naar een kant-en-klaar forum wat erg ver doorontwikkeld is. Dat scheelt veel werk. Dat is het veelgebruikte phpBB forum. Enige nadeel (?) is dat er gewerkt moet worden met een "bridge". het is dus geen Joomla component. Belangrijkste vraag: moeten gebruikers zich zowel bij het forum als de website aanmelden om in te kunnen loggen en koppelingen te kunnen leggen met andere componenten?

 

 

Laatst aangepast op donderdag 30 december 2010 14:28